How is Life?

Hoe normaal om te vragen. Wij zijn geïnteresseerd in het Leven, niet in overleven. Logisch, wij zijn het stadium van zorgen voor basisbehoeften lang gepasseerd. Van handjes naar: vakmensen naar: beroepen en disciplines naar: ‘waar ben je mee bezig?’ Wij willen dus van elkaar weten: neem jij al de vrijheid om te creëren, het verschil te maken? Waardoor werd jij dan geraakt?

Luxe of noodzaak?
Zichtbaarheid, transparantie en hogere verwachtingen over de graad van dienstverlening zorgen dat iedereen zich bewust is van het belang van identiteit en corporate identity. Iedereen is bezig zijn eigenheid te laten zien en de wereld een beeld te geven van wie hij/zij is. Dit beeld, de ‘buitenkant’ van identiteit, is uitermate geschikt voor het leggen van contacten. Tijdens een contact kijken wij elkaar verwachtingsvol aan; ‘wordt de belofte, de toegevoegde waarde daadwerkelijk ingevuld?’ De nieren worden geproefd. Wanneer blijkt dat ‘buitenkant’ en ‘binnenkant’ van identiteit flink uit elkaar lopen zijn wij als klant teleurgesteld. De vertrouwensvraag komt op.

Open en bloot
De behoefte om ‘onszelf te zijn’ is een natuurlijke ontwikkeling. Waarom is het dan een onderwerp? Geven wij elkaar in organisaties ook de ruimte om ‘onszelf’ te zijn? Of is dat alleen voor high potentials? Is het niet de praktijk dat wij het zelf enorm druk hebben en het ons niet uitmaakt ‘zolang ik er maar geen last van heb’? De interesse voor de ander komt wel wanneer wij wat van hem/haar willen hebben. De gangbare oplossing om in zo’n omgeving prettig te leven is om te zorgen voor maximale vrijheid met veel prettige contacten. ‘Jezelf zijn’ ligt zo veilig weggestopt dat wij zelf zijn vergeten waar.

Het is de manier van organiseren!
De oplossing ligt niet bij het losse individu maar in de manier waarop wij in een organisatie met elkaar omgaan. Daarin moet veiligheid liggen om de ‘binnenkant’ te laten zien en in te zetten. Met het Fundament van Leiderschap® ervaart u hoe u die veiligheid als organisatie op een integrale manier kan realiseren. Het verbindt als Mens, Organisatie en Wereld met elkaar. Het is nu mogelijk om vrijheid in verbondenheid te organiseren. The I Company coacht leiders hoe ‘het verschil’ in praktijk te brengen.